Motoren

Zoeken

Motoren

Dealer van Yanmar motoren

Klomp Scheepstechniek uit Haarlem is al vele jaren dealer van Yanmar. U kunt bij ons terecht voor nieuwe motoren, revisie, service & onderhoud.

Lees meer

Motoren

Dealer van Yamaha buitenboordmotoren

YAMAHA buitenboordmotoren wereldwijd de meest populaire buitenboordmotor, uniek door ongeëvenaarde kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid.

Lees meer

Motoren
05 december 2017

Yanmar neemt Flexofold (schroevenfabrikant) over

Yanmar maakt bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van 100% van de aandelen van Flexofold ApS (“Flexofold”). Flexofold, gevestigd in Denemarken, is een wereldwijde leidende ontwikkelaar en fabrikant van klapschroeven voor zeiljachten en catamarans. Met de overname van Flexofold kan Yanmar haar positie in de watersport verder versterken. 
 
Shiori Nagata, President van Yanmar Marine International (YMI): “Flexofold is a great company and we are pleased to announce that Flexofold is joining the Yanmar Group. Flexofold and Yanmar are both leaders and strong brands in their respective segments in the recreational marine industry. Together, we will be able to further expand and strengthen our product offerings to sailboat builders, distributors and ultimately sailboat end-users.” 
 
Flexofold is opgericht in 1992 door Jack Skrydstrup: “We are very proud to join the Yanmar Group. The strategic fit between Flexofold’s sailboat propellers and Yanmar’s recreational marine products, including their marine engines, is obvious. Moreover, we share the same entrepreneurial spirit and being part of Yanmar is an excellent move for Flexofold to continue and accelerate its ambitions as a global premium sailboat propeller provider.” 
 
Flexofold zal blijven opereren vanuit Denemarken en zal haar eigen merk indentiteit behouden. Jack Skrydstrup, oprichter van Flexofold, zal werkzaam blijven voor Flexofold als een "special adviser" met focus op R&D en product ontwikkeling.
Motoren
05 juli 2017

Yamaha introduceert de nieuwe F80D

Wanneer u pionier bent bij de ontwikkeling en productie van de meest geavanceerde buitenboordmotoren ter wereld, en uw klanten de breedste en meest ideale modellijn biedt met schone, soepele, zuinige viertakt buitenboordmotoren voor elke toepassing, wat is dan de volgende stap?

Een goed voorbeeld hiervan is de onlangs geïntroduceerde F100, die nu gezelschap krijgt van een nieuwe buitenboordmotor: de verbluffende nieuwe F80D. Deze buitenboordmotoren hebben hun reputatie al wereldwijd gevestigd als een zeer gewilde motor voor middelhoge toerentallen met uitstekende prestaties, vooral voor watersport, vissen en vrijetijd, maar hebben nu nog meer vermogen en een snellere acceleratie.

Zonder afbreuk te doen aan de legendarische kracht en betrouwbaarheid waar alle Yamaha-buitenboordmotoren wereldberoemd om zijn, hebben onze engineers niet alleen bepaalde onderdelen opnieuw ontworpen om deze nieuwste F80 nog compacter te maken, maar is er tegelijkertijd een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd. Het resultaat? Meer vermogen, meer snelheid en een grotere acceleratie vanuit stilstand.

De F80D levert niet alleen grote prestaties, maar levert ze ook nog soepeler en stiller, met ultralage geluids- en trillingsniveaus - die vooral merkbaar zijn bij lagere snelheden - dankzij het nieuwe ontwerp van het uitlaatsysteem en de rubberen motorsteunen, een extra inlaatdemper, een nieuw lang steunsysteem en de verbeterde stijfheid van de motor zelf.

Door de volledige compatibiliteit met het unieke digitale netwerksysteem van Yamaha, is een indrukwekkende reeks geavanceerde regelfuncties en -opties beschikbaar, inclusief een breed spectrum aan digitale meters en het exclusieve Y-COP antidiefstalsysteem. Nog een aantrekkelijk voordeel van de koppeling tussen de F80D en het digitale netwerksysteem, is de beschikbaarheid van het integrale VTS systeem (variabele sleeptoerentalregeling). Dit zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar geeft u ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen - ideaal voor bijvoorbeeld het vissen.

Onze nieuw ontworpen motorkap met stijlvolle graphics en slim ontworpen waterafvoerkanaal aan de zijkant van de luchtinlaat, maakt de nieuwe F80D helemaal af. Deze nieuwe buitenboordmotor oogt en voelt ontzettend robuust, dat is een van de dingen die Yamaha-eigenaren opvalt en aanspreekt.

De Yamaha F80D is per direct beschikbaar.

Motoren
03 juli 2017

Twee nieuwe Drive-by-Wire modellen Yamaha

Yamaha is continu bezig met het perfectioneren van haar modellen. Na een intensief testprogramma introduceert Yamaha Marine het Drive-by-Wire systeem nu ook op de F150 en F175, twee van de bestverkochte buitenboordmotoren in de geschiedenis van Yamaha.

Het succesverhaal van hoe Drive-by-Wire het plezier van u als watersporter vergroot, begint met een nieuw niveau van stil en nauwkeurig schakelen en aanzienlijk meer gebruiksgemak op het gebied van controle over en bediening van uw vaartuig. Maar dat is nog niet alles. Dankzij de volledige compatibiliteit met het unieke digitale netwerksysteem van Yamaha is een indrukwekkende reeks andere regelfuncties en opties beschikbaar, met naast een breed spectrum aan duidelijk afleesbare digitale meters (6Y8/6YC/6Y9 en de nieuwe CL7 met zijn 7" kleurenscherm) ook nog het exclusieve Yamaha Y-COP antidiefstalsysteem. Gemoedsrust is tenslotte een voordeel dat iedere eigenaar op prijs stelt.

Een ander aantrekkelijk voordeel van het digitale netwerksysteem is de beschikbaarheid van variabele sleeptoerentalregeling (VTS). Dit nuttige systeem zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar biedt daarnaast het voordeel dat de snelheid van de boot eenvoudig in stappen van 50 tpm regelbaar is, van 650 tot 900 tpm, wat bijvoorbeeld ideaal is bij het vissen of om met vol vertrouwen binnen de snelheidslimiet te blijven op waterwegen en in havens. En er is nog meer.

Comfort en eenvoudig inbouwen zijn belangrijke voordelen van het digitale systeem. De nieuwe modellen hebben een krachtige 50 A dynamo met voldoende reservecapaciteit voor de hedendaagse vereisten van elektronische boordsystemen. De nieuwe F150G en F175C sluiten zich aan bij de alom populaire mechanisch bediende F150D en F175A. Samen met de Yamaha F115 en F200 biedt Yamaha nu de meest uitgebreide reeks viercilinder in-lijn buitenboordmotoren. De F150 en F175 Drive-by-Wire modellen zijn per direct beschikbaar bij de Yamaha Marine dealers.

Yamaha. Ultieme betrouwbaarheid. Ultieme allround prestaties. Gemaakt voor op het water.

Motoren
18 mei 2017

Proefvaardag - powered by Yamaha

Op zondag 21 mei 2017 organiseert Yamaha Marine een proefvaardag speciaal voor de Nederlandse watersporter. In de haven van Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen liggen dan een twintigtal boten van tien verschillende bootmerken klaar, voor iedereen die zich voor een proefvaart heeft aangemeld via www.debesteboten.nl. Men kan zich vooraf via deze website aanmelden en aangeven in welke boot men wil proefvaren. Vervolgens krijgt men per e-mail een bevestiging van de aanmelding en verdere instructies. Deelname aan de proefvaardag is gratis.

De kracht van de juiste boot-motorcombinatie
Het dealernetwerk van Yamaha Marine vertegenwoordigt een groot aantal soorten boten en merken, uiteenlopend van open boten, console boten, tenders, sloepen, cruisers, opblaasbare boten en RIB’s tot aluminium boten. Door een hechte samenwerking met verschillende botenbouwers kan Yamaha Marine, samen met haar dealers, een serie boot-motorcombinaties aanbieden, specifiek voor de Nederlandse markt. De ervaren watersporter weet dat de vaareigenschappen van een boot mede bepaald worden door de motor. Yamaha biedt een zeer brede line up van 4-takt motoren in de segmenten Portables, Mid Range en High Power. Daarmee heeft Yamaha voor elke boot een motor die zorgt voor de beste prestaties. De proefvaardag is dus een uitgelezen moment om dit in de praktijk te kunnen testen.

Proefvaardag
Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen is een uitgelezen locatie waar iedereen op het water de ruimte heeft. Het strandpaviljoen biedt een prachtig uitzicht over het water en in de omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Bij het aanmelden via www.debesteboten.nl kunt u aangeven in welke boot u wilt proefvaren en op welk tijdstip u wenst te komen. Iedereen is welkom! Op de website vindt u tevens alle informatie over de proefvaardag in de haven van Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen.

Proefvaardag, Powered by Yamaha wordt in samenwerking met de volgende bootmerken georganiseerd: Buster, Yamarin, Crescent, Linder, Pioner, Dock, Yam en Capelli Tempest. Maar ook boten van de prestigieuze merken Waterdream en Jeanneau liggen klaar voor een proefvaart.